Tertial 1 av 2024 har snart sprungit förbi oss och trots rådande marknad känns det kul att ta oss an resterande del av året med en tillväxt om drygt 10% i ryggen i jämförelsevis med samma period 2023. Det känns även extra kul att vi i veckan fick vår första leverans av arbetskläder i vårt egenutvecklade varumärke CONFIDI som nu står redo för lansering. Vi har investerat rätt många miljoner på utveckling och inköp och tror stenhårt på att det är rätt väg för oss på COT Sverige i målet om att så väl underlätta som effektivera våra kunders vardag. Genom vidareutveckling av vår kundportal med flertalet funktioner och nyttjande av befintligt lager & logistik blir ett ytterligare affärsben ett sätt att bredda portföljen med våra kunder och på så vis bibehålla en marknadsmässigt stark prisbild med bibehållen servicegrad.

100 000 steg vankas lördag 18 maj med start 05.30 utanför Stockholms Stadion (mot Lidingövägen) där vi även avslutar vår friska promenad. Ni får gärna höra av er till mig om ni vill följa med så ser jag till att ni får lite ytterligare information. För den som vill gå med oss en bit på vägen är ni mer än välkomna. Ungefärliga tider för den intresserade: 05:30 Gärdet och Djurgården -> 08:30 Södermalm runt -> 10:30 Nacka reservatet -> 12:30 Årsta inkl. lunch -> 15:00 Liljeholmen -> 16:00 Kungsholmen runt -> Essingen 18:00 -> Alvik 19:00 -> sikte mot Stadion med omväg beroende på antal steg.

Ikväll väntar årets riktiga träningsutmaning för tre av oss på COT. Undertecknad, Zach & Patrick kommer ge oss på ett så kallat Backyard Ultra i Täby med start 18:00. Loppet går ut på att springa 6,7km med start varje heltimme och loppet pågår helt enkelt till att en väljer att kasta in handduken. Last man standing helt enkelt. Jag kommer inte vara stark resterande tid av helgen.

Nordbyggmässan nämndes i tidigare utskick men jag vill passa på att påminna om den då den går av stapeln nästa vecka tisdag-fredag (23–26 april). Jag hoppas att ni har möjlighet att komma förbi och är ni i behov av biljetter kan ni boka er fribiljett direkt på www.nordbygg.se. Ni hittar vår monter i B-hallen på plats B08:32.  

Även om vi ser en nedgång i byggbranschen så hör jag dagligen från företag som ser ljust på det kommande året. Vi på COT vill utöver att leverera infästningsprodukter, förbrukningsmaterial och arbetskläder på ett effektivt och ekonomiskt sätt även skräddarsy era verktygs– och inventariebehov på bästa möjliga vis. Står ni i en tillväxtfas eller i behov av att byta ut äldre/trasiga produkter vill vi presentera en ekonomisk fördelaktig hyr-modell som innebär rätt pris per dag utan att ni behöver binda upp er i antingen långa avtal eller stor och kapitaltung verktygspark som även riskerar att bli liggande och damma på ett lager framgent.

Happy Friday!

Dagens aforism: Behandla alla lika genom att behandla alla olika.


Resan är fortfarande bara påbörjad. 

Jonas Magnusson
VD
COT Sverige AB