Snö och slask är snart ett minne blott och vår ökning om 25% i januari i jämförelse med i fjol känns lika positiv som den sol och värme som står runt hörnet. Jag får dagligen ta del av många hoppfulla kunders historier och så lika projekt inför 2024 och jag spår, trots en tuffare marknad ett väldigt ljust 2024 tillsammans med våra kunder, leverantörer, partners och mina kollegor.

Nästa vecka välkomnar vi Christian Lepierre in i familjen. Christian kommer tidigare från en av våra kollegor i branschen och vi ser fram emot att ta del av hans erfarenhet och kunskap men framför allt hans driv, engagemang och personlighet som jag känner komma passa mer än väl in i vår organisation.

COT Sveriges årliga träningsutmaning är påbörjad och för tredje året i rad ska vi gemensamt försöka nå 18 000 steg i snitt/dag per anställd under fem månaders tid. Vår logistikansvarig Fredrik har i regel alltid spelat i en egen liga och so far ligger han en bra bit över 30 000 steg/dag tätt följt av vår kranbilschaufför Ulrik som trots ett par dagars sjukdom ligger strax under 30k. Målet är att vi på nytt når vårt högsta mål vilket kommer resultera i en weekend i Europa i höst.

Prispolitiken i leverantörsledet har alltid varit en het potatis inom bygg. Historiskt sett finns det företag som kan leverera allt från 80 till 97% rabatt på sina priser och frågan kvarstår: vad kostar egentligen saker och ting? I regel reviderar vi vår prislista två gånger per år (februari/augusti) och så lika även i år. Denna gång innefattas även revideringen av sänkta rabattsatser men även av sänkta listpriser. Rent krasst innebär det att våra nuvarande kunder får likvärdiga eller förbättrade nettopriser samt att nya och mindre bolag omgående får en marknadsmässigt bra prisbild även sett till våra listpriser. Har ni som befintlig kund ytterligare frågor får ni gärna höra av er till säljare. Är du en ny potentiell kund kan du alltid söka en av mina kollegor eller för den skull enkelt bli kund genom att klicka på länken här: Mobilt BankID.

Nordbyggmässan 23–26 april står runt hörnet och jag ser fram emot att välkomna så väl nya som gamla ansikten förbi vår monter där vi utlovar så väl en trevlig och familjär känsla som många spännande nyheter. Önskar ni fribiljetter till mässan får ni gärna höra av er till mig eller mina kära kollegor så ordnar vi det.

100 000 steg med COT är numer en tradition och lördag 18 maj är det dags igen. Förra året var vi totalt 30 personer som antingen gick hela sträckan eller för den skull delar av den. Flertalet har redan visat intresse för att medverka i år och jag hoppas att just Du även vill följa med! Hör gärna av dig till mig så ser jag till att återkomma närmare due date med ytterligare information. Gör dig själv en björntjänst; gör något 1 dag som du kan vara stolt över resterande 364 dagar (i år är det ju även skottår så du får rent krasst vara nöjd i 365 dagar 😊)

Dagens aforism: People do not decide their future. People decide their habits and their habits decide their future.

Resan är fortfarande bara påbörjad.

 

Jonas Magnusson
VD
COT Sverige AB