Semestern närmar sig för de flesta med stormsteg och på fredag kliver jag själv på ledighet vilket ska bli väldigt skönt. Ibland måste vi bromsa för att hinna med. Vi på COT Sverige håller öppet precis som vanligt men med viss begränsning av personalstyrka. Ingen förändring sker dock kring beställning- och leveransvillkor. Vi finns här som vanligt vid behov.

100 000 steg dammades av under lördagen 18 maj och även om det enbart var ett fåtal som genomförde den totalt distansen så fick vi under dagen sällskap av cirka 40 personer. Otroligt roligt att se så många pigga och glada människor denna dag. Som flertalet konstaterade under dagen: utöver själva stegutmaningen är det en rolig och social dag där många nya bekantskaper knyts.

Även om jantelagen inte tillåter oss att prata om oss själva i allt för positiv bemärkelse så vill jag ändå stolt berätta att jag blev utnämnd till årets företagare i Vallentuna Kommun. Det är ingenting jag tänkt på och rätt vad det var så damp ett mail ned i inkorgen att jag blivit nominerad bland ett par väldigt framgångsrika företagare. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla kunder, leverantörer, mentorer och samarbetspartners som så väl trott som tror på oss genom åren. Ett extra stort tack vill jag även rikta till mina kära kollegor (läs: vänner) som är den allra största anledningen till denna utmärkelse.

Ingenting är omöjligt och tisdag 4 juni fick jag ett samtal av en kund med ett projekt i Kiruna som inte fick sin leverans av uppbockningsmaterial i tid. Med tanke på nationaldagen och ett ledigt samhälle blev inte uppgiften lättare men skam den som ger sig. Efter ett gäng turer och snabbfotade kollegor och partners hämtades cirka 6 ton med material upp onsdag morgon för att sedan levereras lagom till stomresning vid lunchtid, torsdag 6 juni.

Årets stegtävling på COT är nu avklarad och återigen handlade det om en gemensam insats under totalt 150 dagar. Vi nådde drygt 16 000 steg där två av mina kollegor minst sagt utmärkt sig. Vår kranbilschaufför Ulrik som för första gången var med i stegtävlingen snittade 34 691 steg medan vår logistikansvarig och ständiga nummer 1 skrapade ihop det sjukliga antalet 37 265 steg i snitt per dag (totalt 5 643 750 steg), För att sätta det i perspektiv hade det motsvarat 15 462 steg per dag på ett helt år vilket nu genomfördes under 5 månader (!!!)

Byggmästerskapfinalen gick för tredje året i rad av stapeln i Vallentuna förra fredagen. Utöver våra tävlande fanns flertalet partners på plats och däribland Dustcontrol, Xlift & Danalim som även de varit med som arrangörer av årets tävling. Stort grattis till Mikael Svärd som drog det längsta strået och vann över förra årets vinnare Stig Jønsson med enbart ett par hundradelars skillnad. Även Björn Moreau & Niklas Wikegård från DIF-hockey var närvarande och höjde stämningen genom att anordnade en uppskattad sidotävling i form av hårdast slagskott. Hårdast skott uppmättes till 135 km/h!

Dagens aforism: Eat your food as your medicine, otherwise you will have to eat medicine as your food.


Resan är fortfarande bara påbörjad.

Jonas Magnusson
VD
COT Sverige AB