STORT TACK till alla fantastiska kunder som tar sig tiden att bokstavligen ringa för att visa sin uppskattning för mina kollegor och deras arbete. Den senaste månaden har jag fått tio samtal från olika kunder som bland annat tackar för våra leveranser och det mottagande de fått. Det är alltid kul när vi lyckas överleverera men när till och med jag blir förvånad kan jag inte annat än känna mig stolt och tacka för det engagemang som mina kollegor visar; Dag ut och dag in.

Rekordmånader är även något annat som står mig varmt om hjärtat. Det trodde ni väl inte… Trots att en säljare slutade i juli avrundar vi september månad med en ökning om 5% mot tidigare rekord. Ett rekord som togs med 23 arbetsdagar kontra septembers 21 vilket ger personalen en extra stjärna i boken.

Djurgårdare eller ej, är du på Hovet under säsongen så får ni gärna hålla ett extra öga mot jumbotronen. Är ni extra påpassliga väl på match så finns det lite bokstavlig gofika att kamma hem på Instagram.

Jag vill varmt rekommendera någon av följande appar: Blinklist eller Headway. Jag själv använder mig av den förstnämnda och har i omgångar de senaste två åren i regel börjat dagen med att lyssna till en summering av någon av de tusentals böcker som finns komprimerade till cirka 15–25 minuter per bok. Värdet av att läsa eller för den skull lyssna igenom en hel bok ska givetvis inte underskattas men att börja dagen med viss visdom eller för den skull intressanta ”topics” hjälper åtminstone mig att förädla dagen och dess motgångar/möjligheter samt generellt de mängder av olika konversationer som sker dagligen. Intresserad men har svårt att välja första ”Blink”? Stark rekommendation: börja med 7 habits eller Atomic habits.

Fredag den 13e närmar sig med stormsteg men någon skräckhistoria om denna dag som för många egentligen är deras turdag kommer jag inte att bjuda på. Jag vill bara informera de som känner sig berörda att vi på COT kommer ha begränsad personalstyrka just denna dag. Flera i personal har dock ingen möjlighet att åka med på resan och jobbar därför som vanligt tillsammans med insatta ersättare på logistiksidan för att i allra högsta mån kunna serva våra kunder precis som vanligt. Resterande personal kommer sent på torsdag till söndag vara bortresta och avnjuta ”priset” för den insats som hela personalstyrkan gemensamt stod för under vår traditionsenliga träningsutmaning mellan 1 feb – 30 juni. I år innebar det drygt 90 minuter fysisk aktivitet per anställd i snitt per dag. Hatten av!

Apropå personalen vill jag bara passa på att bjuda på en liten anekdot från föregående vecka. Efter en liten rundvandring på lagret iakttogs det ytor som kunde upplevas lite stökiga på grund av överskott av produkter/verktyg som på kort tid behövde hanteras. Jag behövde inte direkt säga något och när jag dagen efter denna rundvandring går förbi samma ytor är det inte bara städat utan gänget har monterat mer än 10m pallställage och strukturerat upp ytorna med ren och skär precision. Detta är ett betyg på det engagemang som fötts genom åren och som numer är en del av vår kultur inom COT-familjen. Helt magiskt!

Dagens aforism: Behandla alla lika genom att behandla alla olika. Försök att förstå er medmänniska.

Resan är fortfarande bara påbörjad.