Årets träningsutmaning för alla anställda på COT tog slut sista juni och gemensamt uppnådde vi per dag drygt 90 minuter fysisk aktivitet i snitt per anställd under totalt 150 dagar. Bedriften innebär en weekendresa (Destination Unknown) samt att mina kära kollegor kan checka av den andra ”långa” utmaningen de givits två år i rad. Med andra ord har det nu blivit en tradition som jag utan att blinka kan utlova kommer fortskrida i många år framöver. Utöver att det blir en ”snackis” sinsemellan så kan jag konstatera att så väl jag som mina kollegor mår desto bättre så väl fysiskt som psykiskt. TACK för ert engagemang och er uppfriskande inställning – Ni ger mig energi!

För att sätta lite press på mig själv vill jag även i detta forum berätta om nästkommande personliga träningsutmaning som väntar mig nere i Skåne senare i höst. Jag drivs av höga mål och utmaningar som jag tidigare varken utfört eller för den skull inte klarat av. Tanken föddes av min kompis Fredriks fru i samband med hans 40-årsdag och med oss på resan får vi även med min kära vän och kollega Zach som även han ska ge sig ett av ultraloppen som går i samband med vårt. Då jag drogs med en benskada under större delen av våren (som för den skull inte läkt än..) kunde jag inte börja springa på riktigt förrän i juni månad. Sedan dess och fram till loppet så är målet att hålla mig förhållandevis skadefri och få in många mil i kroppen. 3 november är det dags att försöka mig på 160 km löpning mellan Höganäs och Båstad i det lopp som kallas Kullamannen Ultra 100 Miles. Vare sig jag får det eller ej så tar jag mig friheten att önska mig själv lycka till. Kul att få bestämma lite. 

Nog om träning och mig själv. I slutet av årets planerar vi att lansera ett nytt affärsben som jag är otroligt exalterad inför. Tanken slog oss tidigt men under det senaste året har vi börjat jobba aktivt med allt från leverantörer & marknadsundersökningar till digital utveckling. Jag har aldrig varit mer säker på min sak och det kittlar i kroppen när jag tänker på vår lansering som är en del av vår långsiktiga plan i att effektivisera och konkretisera våra kunders vardag. Stay tuned.

Jag vill passa på att tacka Göran Mikalsen som nu i sommar valt att gå tillbaka till resebranschen som varit lite ”on hold” de senaste åren. Göran dök upp som gubben i lådan via en go kund till oss för drygt två år sedan och var då anställd nr 8 till räkningen. Göran (53 år) är beviset på att ungdomen aldrig behöver lämna sinnet och har varit en stor bidragande faktor till att så många på COT tycker det är roligt att umgås så väl på som utanför arbetstid. Chansen som nu Göran fått förtjänar han alla dagar i veckan och det kändes både hedrande och inspirerande att ha fått äran att agera bollplank i närmare ett halvår i frågan om hur framtiden väl skulle utvisas. Din öppenhet & tillit i frågan har minst sagt motiverat mig. Från mig och alla dina gamla kollegor: TACK Mål-Göran för denna tid! 

På vår instagram kan ni i både bild och videoformat lära känna mina fantastiska kollegor på COT samt ta del av en hel del produktinformation eller för den skull se bilder från när Stig från SMK Entreprenad kammade hem förstaplatsen i årets upplaga av Byggmästerskapen. Redan nu och under hösten kommer även ni kunna ta del av en hel del träningstips om ni känner att det är dags att ”komma igång” efter semestern. Glöm inte att klicka på länken för att ta er dit och följa oss på vår resa: COT Sverige

Släng gärna ett öga på vår hemsida cotsverige.se för så väl nyheter, rekryteringsannonser och generell information om oss.

Dagens aforism: Ta hand om dina anställda så kommer dina anställda ta hand om dina kunder.

Resan är fortfarande bara påbörjad.