84 390 meter eller med andra ord dubbla maraton betades av 17 september efter en utmaning av mina kära kollega Dennis Jordell. Eller rättare sagt sprang jag ett maraton innan jag kom tillbaka till min bil vars ruta hade blivit inslagen mitt på ljusa dagen. 30 minuters roddande med det och sedan på hästen igen tillsammans med Dennis. Jag var rätt stel vid det här laget. Vad ska detta nu vara bra för? Ingenting egentligen. Dumdristigt enligt många eller ja, de allra flesta. Poängen med att jag berättar detta är för att i någon form förklara hur vi även vill bedriva vår verksamhet på COT. Att kontinuerligt ”spänna bågen” och tänja på våra gränser är grundläggande för ständig utveckling. Vi vill utmana status quo och skapa en produkt & tjänst som ger byggbranschen en möjlighet att förändras. Jag vill sticka ut hakan och säga att den i många fall är bakåtsträvande och konservativ. Låt mig citera Henry Ford för förtydligande: ”Om jag innan T-Forden hade frågat människor vad de önskat, hade de svarat en snabbare häst.”

Byggkris hit och byggkris dit. Höjda räntor, inflation, dyra elkostnader och krig går att läsa om så fort vi vaknar. Det är ingenting vi kan blunda för men en sak är säker: vi kan alltid ändra vår inställning & reaktion och arbeta proaktivt för att dämpa ”samhällets fall”. Precis som i en kemisk reaktion – byter vi ut ett grundämne kommer vi drastiskt ändra dess utfall. Jag ser givetvis inte rådande situation som något positivt men däremot ser jag en fantastisk möjlighet att göra större skillnad för våra kunder tillsammans med mina kollegor på COT. Vi är redan inne i en ”osäker tid” men med rätt mätinstrument och algoritmer kan vi strategiskt möta branschkris med behov och se till att våra kunder inte binder upp sig i en okontrollerbar stor verktygspark som inom de närmaste två åren inte överensstämmer med respektive företags personalstyrka. Vårt utbud och våra tjänster är cirka fem procent av våra kunders omsättning men det är, hör och häpna, 100% av vår. Vi lovar att vi ska göra allt i vår makt för att vi på ett effektivt och moderniserat sätt ska möjliggöra en kontroll av vårt, ert och samhällets kapital, tillsammans är vi starka! 1+1=3

Klimatneutrala transporter i en så stor utsträckning som möjligt är ett stort steg i rätt riktning. Vi påbörjar inom väldigt snar framtid ett pilotprojekt med cykelbud i Stockholm innerstad i vårt mål att bidra till bygg- och anläggningssektorns färdplan mot ett fossilfritt byggande 2045. Utöver det har vi även en handfull eldrivna fordon på väg in i vår fordonspark.

Nyanställningar: Sedan sommaren har vi på COT blivit fler och det är fantastiskt att se hur mina kollegor på bästa sätt introducerar dem i sina arbetsuppgifter för att omedelbart ge dem möjligheten att kunna bidra. Än mer viktigt är arbetet med att välkomna dem i COT-familjen som gänget solidariskt sköter som om de inte gjort något annat och jag kan bara beskriva det jag ser på ett sätt: Det är som att se da Vinci måla Mona Lisa! Varmt välkomna Alvin, David, Gustav på lagret, Hampus vår första egna servicetekniker samt Peter vår Nackademi-student. Peter studerar hållbart byggande och har med en utbildning i ekonomi och över tjugo års erfarenhet som egenföretagare redan hunnit bidra på väldigt många plan i vår verksamhet. Tack Nackademin för ert gedigna arbete och den möjlighet ni ger era elever och oss företag!

En kundundersökning skickades ut i förra veckan och jag hoppas innerligt att ni inte upplever det som spam. Vi väljer att betala för denna tjänst för att på bästa sätt kunna samla svar och data på effektivt sätt. Ni har mitt ord på att vi efter insamlad undersökning kommer ta action och återkoppla på de åsikter och eventuella idéer ni har att komma med. Tack på förhand.

Dagens aforism: The way we see the problem, is the problem.

Resan är fortfarande bara påbörjad.